22 January 2009

It's Nothings ^_^

Assalammualaikum wrt wbt :)

Coretan kali nie xdok kene megena dengan apa-apa dan sesiapa..
Just nak tulis for my own memory :P
Pada tanggal 21 January 2009 bersamaan 24 Muharam 1430 terjadilah tragedi yang memalukan,hehe.. "xdok la malu sangat pon"..
Macam biasa, class stat jam 2 ptg pada hari itu, class HR..kami bertiga selalu g class jam 2 after Zohor prayer..Uhibbu pernah kata, “Jaga hati Allah dulu, baru jaga hati manusia”..
Sekarang zohor lambat sikit, so kami pon lambat juga la masuk ke class..
Kami bukan duduk dalam area kampus, kami terpaksa meredah hutan belantara dulu sebelum sampai ke kampus, hehehe...
Tak der la hutan belantara,just joking :P but we need to take a bus in order to reach campus..

Nak di jadikan cerita...

"Cepat sikit geng, dah kol 2.10 nie".. -Am

(Kami pon dengan kalutnya berjalan dengan laju, kalah la Miss TheFlash tue.. ^_^ Maklumlah, kami jarang masuk class lambat, terasa malu la if masuk lewat class, semua mata memandang :P)

"ha, nampak macam ada lagi orang yang lambat tue" -Me

"apa lg, cepat la kite follow dia, sekurang-kurangnya xdok la kita malu sangat nak masuk class" -Am

Dalam kekalutan mengejar pelajar yang lambat tadi, kami pon sempat la masuk ke class tanpa memikir apa-apa dan memandang mana-mana..

Firstly after smpai dalam class, me tengok lecture..maklumlah, 1st class aritue lecture prempuan, garang gak la..2nd class lecture lain pulak, Indian, ganti kot..tpi best dia mengajar, explanation panjang melebar :P hopefully, biar la dia ajar subject HR tue smpai abis :)

Then, after masuk class, me said Alhamdulillah..nak taw kenapa? Sebab bukan lecture prempuan tue (yg garang tue, garang la kot, xsmpat pon nak kenal dia, tgk muka pon xsmpat,hahah..) tengok-tengok lecture lelaki, agak berumur sedikit..dalam hati kecil berkata.. “aik, tukar lecture lg ker?”

Pasal lecture tue xkesah la..kami yang lambat nie pon mencari-cari la tempat duduk kosong.. nak duduk belakang sana ker? Or sebelah sini? Mana nak dulu nie? Aiseyman, nak duduk mana pon jadi masalah, hihihi.. last-last, me ajak mareka dok kat tepi je, xpayah pening kepala..

Alhamdulillah, sampai dah dalam class.. tetiba kami notice yang kami tak kenal sorang pon student dalam class tue..aduh, gawat nie.. masing-masing dah penik, salah class kew?? Untuk memastikan yang kami nie dalam class yang salah, me pon bertanya la pada kakak yang dok depan kami..

“kak, nie class apa??”

“Class ….(lupa la nama class tue), knp?adik da salah class ke??”

“mmm..”(sambil mengelabah dan tertawa)

“adik bengun slow-slow, then keluar jew”

Waduh!!kami salah masuk class..pasal kalut sangat nak kejar budak yang lambat tdi la nie.. dengan muka tak bersalah + toya, kami pon bangun perlahan-lahan smbil pandang lecture tue menandakan kami minta maaf sebab kacau class dia :P keluar je dari class yang salah tue, kami terdengar gelak tawa yang agak kuat dari student dalam class tue, huhuhu…malu-malu…semua orang gelakkan kami..lebih kurang dalam 50orang student la dalam class tue..nasib baik bukan class yang ada 200-300 orang student..fuhhh..

Sepatutnya class kami sebelah class yang kami silap masuk tue..dua orang kawan kami yang x kalut macam kami dah gelakkan kami sebab masuk salah class..kami keluar je dr class tue mareka dok bantai gelak kat kami, suka sangat yer? :P sepatutnya kami lewat dalam 10min je class HR tue..tpi di sebabkan kekalutan berlaku, kami lewat 20min, iskh2..Lecture Indian tue dah stat mengajar dah, lalalal.. dalam class HR tue kami tertawa sendirian melihat gelagat serta kejadian yang sudah berlaku..

p/s: lain kali jangan kalut sangat.. biar lambat, asal selamat.. Allah bersama dengan orang-orang yang bersabar ^_^