19 March 2009

~Everythings..... ~

Salam Ukhuwah semua..

Dah lama tak post blog hasil tulisan sendiri ... nak kata bz tue, ada la sikit.. tapi ada faktor lain yang menghalang Ana menulis blog, iaitu ---> laptop rosak!! dah hampir nazak da my COMPACT Prestio M2000 tue.. maklumlah, Ana da pkai laptop tue hmpir 3-4thn if Ana x salah.. laptop tue pon dah jatuh, tergolek-golek Ana kerjakan, waduh, waduh..ganas gak Ana nie, iskh2 :P
.
Apa ya yang Ana nak kongsi dgn sahabat-sahabat semua? byk sebenarnya..tpi x taw la mana nak mula.. baru-baru nie Ana ada terlibat dengan program yang di anjurkan di sini, nama progrm "Selangkah Menuju Gemilang", if x salah la :P Ana dgn sahabat Ana, AM jdi AJK Protokol untuk program tu.. program tue berlangsung 3hari 2 mlm.. yang menghadiri program tue student sekolah mengah dr Perak..
.
Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.. yang pling best, kami AJK Protokol mendapat pujian dr pihak atasan, alhamdulillah.. tapi, biasa la..manusia penuh dgn sikap/sifat hasad dengki, cemburu dan sbgainya.. Ana dgn Am x ambik port apa yang kome nak ckp, kami x kesah coz kami dah wat yang terbaik ^_^ yang paling kelaka nye bg Ana.. "Sape budak protokol yang tudung labuh 2 org tue? yang pkai spek mata.. diaorg sem baper??" entah la, kelaka rasanya.. kami dapat title yang pkai tudung labuh, pkai spek mata :) mereka nie x profesional lah dalam berkerja.. masa meting postmoterm x mau lak luahkan apa yang x puas hati, bila dah abis semuanya, baru nak ungkit, aduh.. manusia, manusia.. Ana x salahkan sesiapa dan x tujukan pada mana-mana pihak, ini sebagai peringatan pada diri Ana juga.. semua yang baik datangnya dr Allah, dah yang buruk dr diri kita sendiri.. Ana pon x sempurna mana, kadang-kadang ada gak terngumpat @ segaja ngumpat org lain, tpi pastue cepat2 istighfar.. Allahuakbar!!
.
anyway, Ana x kesah.. Ana maafkan mereka yang mengata Ana belakang2.. if kome nak mengata lebih pon x per, Ana dapat habuannya.. ^_^ moga kita sama-sama menuju mardhotillah iaitu keredhaan Allah, amin..

4 comments:

Farid said...

salam ukhuwah..ayang,nabi s.a.w pernah bersabda..'maniltamasa redhoallah bi soghotinnas kafahullah'..barangsiapa mencari keredhaan Allah dengan Kemurkaan Manusia, maka cukuplah baginya Allah...wallahuwalam

NiSa said...

betul tu hana.. kkdg kita kene wat ignorance sekejap dgn benda2 yg x support tu

NiSa said...

hana... biar betul laptop kamu tu kamu wat mcm tu??? ish22

maryam@am said...

salam..
betul lawak la akk nih,,,haha title tudung labuh tu x ley bla...haha sampai hari nih nak gelak..hehe...
barang siapa yg bersabar allah akn memberinya lebih banyak kelebihan...insyaallah..
wallahualam..