17 June 2009

Everything's 9~

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...


Assalammaualikum wrt wbt..

Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan selamat dan di redhai oleh Allah...

Result scan my mum dah lama keluar, hari sabtu lepas, tapi Ana baru nak post dalam blog nih, heheh... Alhamdulillah, semuanya ok... cuma ada sedikit yang ujian yang di beri oleh Allah.. kaki mak Ana kat belah kiri, betis, terkoyak..tpi tak boleh di lihat oleh mata kasar..hanya dapat dikesan oleh scan MRI 2..

Doct kata ada tulang yang out from paksinya.. dia terkeluar dan menyebabkan koyakan dalam betis tue.. that why my mum skit betis seperti "karen-karen".. doct pakar Badrul give my mum 2 options which is OPERATION or FISIOTERAPI.. doct kata if nak cepat sembuh, wat operation, but if fisioterapi lambat sembuh sakit tue..dalam sebulan, 6 bln, 2 thn pon tak tentu lagi sembuh.. So, my mum make up her mind to do fisioterapi only.. operation nie pon ada pro n con dia.. takot yg tak bape sakit, bila wat operation, lain lak jadi nyer, dan sebaliknya lah.. our 1st appoiment utk fisioterapi is on last Monday, 15/06/2009 at Pusrawi.. sekali sesi fisioterapi tue dlm 45minit, RM51, quite expensive.. if seminggu wat 2x fisioterapi, bankrup ler my mum, hahaha... that why my mum nak transfer wat fisioterapi kat HBKL :) tapi,my mum kata if dah tak tahan sangat sakit nie, my mum nak wat OPERATION gak..yelah, if kaki sakit, susah nak bergerak rite?that why la..
Pagi tadi Ana tgk Astro Oasis, Anjakan Paradigma bersama Dato' Fazilah Khamsah ^_^ tajuk dia "Eee, geramnya.." ia merujuk pada geramnye jaga orang sakit, lbh kurang mcm tue la.. best + banyak info yang Ana dapat dr cite tue :)
~ Sakit is TARBIYAH dr Allah SWT
~ Sakit is balasan dr dosa2 kita.. Dato' Fazilah Khamsah kata lbh elok MATI dalam keadaan sakit, yakni sakit yang di redhai.. Rasullullah SAW pon sebelum meninggal, sakit..
Wallahualam..
Ha, esk Ana temankan mak g HBKL untuk jmpa pakar sana lak.. mak nak minta pendapat doct HBKL tue, Dr Ozlan if im not mistaken.. nak tnya ptt operation or not.. :P Ya Allah, berikanlah kesembuhan sakit yang dialami olehIbuBapa ku, serta kurniakanlah mereka kekuatan tubuh badan agar dapat meneruskan ibadah kepadaMu Ya Allah, amin..

4 comments:

maryam rahman said...

insyaallah...
segala yg terbaik buat mak akak ye...

kinkygenki said...

Terima lah ujiannya dengan kesabaran moga2 mendapat kebaikan darinya..
sya doakan cepat sembuh..امين
(sesungguhnya al-quran penyembuh bagi orang2 mu'min)

Mujahidah said...

ukhti, inshaAllah kesakitam yg hadir ini ujian juga ni'mat Allah, bersabarlah dan pasakkan keyakinan pd rencana Allah..inshaALLAH..ukhti istikharah la ut wat Operation atau tak..sekadar cdgn dik..

Shazwani said...

Semoga makwe cepat sembuh..aminn~dh lame xberkumpul same2..hehe.