26 June 2009

Everything's 10


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...

Assalammaualikum wrt wbt..

Syukur padaMu Ya Allah di atas nikmat yang Engkau berikan kepada kami, Alhamdulillah ^_^

Nak dimulakan cerita...

Sakit mak macam tue jugak, tapi mak gagahkan diri pagi-pagi untuk g kerja.. mak da tak makan ubat tahan sakit, u know la ubat tahan sakit tue ada banyak side effect dia.. tiap malam ana mesti urutkan kaki mak, yang ana risau sekarang.. ana balik ke kampus 2hb nie, macam mane dengan mak nanti? siapa nak urutkan mak? siapa nak masak nnt? tak kan mak da penat balik kerja nak kena masak pulak, aduss... adik ana pon minggu depan da balik kampus, tinggal mak, ayah dan abang ana jew.. adui, macam mana nie? pasnie ana nak suruh kakak ana yang dok kat k.selangor tue balik tiap-tiap minggu, have to gak dia balik.. yela, walaupon abang ada kat rumah, tapi apa lah sangat dia boleh buat, heheh..jgn marah ya :P ha, lupa lak.. aritue mak ada g wat check up susulan kat HBKL.. doct yg incharge is Dr. Odzlan.. nice this doct, senyum memanjang.. ana yg tak dok mood pagi tue, ceria kembali bile tengok doct tue, heheh.. tapi nie bukan benda penting yg ana nak share.. benda pentingnya is.. Dr. kata kaki mak tak payah wat operation pon akan sembuh.. mak sakit kaki disebabkan saraf kaki mak di himpit oleh saraf@saluran@tulang, itu ana tak berapa pasti.. Dr. kata dlm masa 3bln insyaAllah akak sembuh.. haa??!! ana agak terkejut gak la dengar berita nie.. mana tak nya, Dr. kat hospital swata cakap lain, hospital krjn cakap lain.. mana satu yg betol nie?? adoi!! kat sini ana ambik satu pengajaran.. if sahabat-sahabat semua ada sakit yg kronik@x, better rujuk pada 2@3 hospital, agar dapat result yg betol :)

Nak di jadikan cerita...

Arinie, mak balik dr kerja.. ayah tunggu mak kat stesen Petronas, mak tumpang kawan sampai situ.. maklumlah, ariniekan gaji kuar, so mak g la dlm Petronas tue, ada ATM.. lepas je mak kuarkan duit, mak g kat ayah yg setia menuggu diatas moto Modenasnya :) nak di jadikan cerita, nyaris-nyaris mak di copek!!! aduh..apa nak jadi dengan dunia sekarang, g mana-mana pon da tak selamat :( mak kata org tue muda lg.. mula-mula dia naik moto, makin lama makin dekat dengan moto ayah, sikit lg dia nak capai handbeg mak.. dengan kuasa Allah, mamat nak copek handbeg mak tadi tak dapat capai beg tue, mujur beg tue berat.. yg ana paling bersyukur, selamat mak dan ayah ana tak jatuh dr moto tue, if jatuh la tadi, tak tahu la apa yang akan terjadi pada mereka, Alhamdulillah Ya Allah ^_^ mamat yg gagal dalam usaha mencopek handbeg mak ana tadi tue dengan segera melarikan diri menaiki motonya tanpa melihat kenderaan yg lain.. if Allah nak balas perbuatan dia segera, mesti dia da kena langgar, nauzubillah...

Kesihatan ayah pula...

Ayah rupa-rupanya kena Kayap.. mak pon tak sedar hal nie.. kami dapat tahu masa kami ziarah sedara di Pelabuhan Klang.. pada malam kami ziarah umah sedara tue, mereka terus bawa ayah g berubat cara tradisional.. Alhamdulillah, kina kayap ayah da beransur sembuh, da kering da :) dengar cerita, kayap nie if makan ubat doct pon tak kan sembuh, ana pon tak pasti kesahihannya :P


p/s: If antum tak dok keje lepas upsr, pmr, spm, stpm, dip, deg..tolonglah jangan buat kerja yg tidak mendatangkan faedah..if da tak dapat kerja sangat, antum semua berkerjalah sepenuh masa sebagai Hamba Allah.. Moga si pencopek tersebut insaf dari perbuatannya dan kembali kepada Allah Yg Maha Esa, amin.. Ampunilah dosa-dosa hambaMu ini Ya Allah..

4 comments:

cintadalamhati said...

salam..

Pasal mak tu jgn ar risau.. aku akn blk tiap2 mggu lepas ni.. so jgn ar risau sgt sbb aku pn ank mak jugak aku akan jaga mak mcmana mak jaga aku.. huhuhu..

one more thing, pasal mak hampir2 kena copek tu aku pun btl2 bersyukur kerna mak n ayh x apa2.. klu x lagi ar teruk sakit mak tu.. alhamdulillah semuanya selamat...

mcm2 ujian yg blaku sejak akhir2 ini.. moga semuanya dalam keadaan baik hendaknya..

NiSa said...

didoakan semoga mak hana cepat2 sembuh.. sgt2 bersyukur n bertuah sbb parent hana xda pape...

Shazwani said...

ana..yang abg tu..abg sofi ke? die dh keje kt gombak ke?

Islamic_Muslimah said...

wani, abg tue..iwan :)
dia kje kat rawang..
sofi kat kulim, kdh :)